Hoog tijd om de batterijen op te laden  N De Zitter  KSVO

KSVO ontving Racing Harelbeke, dat tot op heden onder de verwachtingen blijft en de punten heel goed kan gebruiken. Het tankte wel vertrouwen door een zege tegen Jong EsseVee, terwijl KSVO onderuit ging bij Sparta Petegem. Kon KSVO opnieuw aanknopen met de zege en zo de kaap van 30 punten bereiken?

KSVO eerste helft met lood in de benen

Geen Lorenzo Heirwegh in het elftal, terwijl Thimo Spileers na enkele dagen ziekte toch wedstrijdfit was. KSVO begon dus met hetzelfde elftal als op de voorbije speeldag.
Harelbeke was de ploeg die in de openingsfase de bal opeiste, maar aanvankelijk kwam daar geen doelgevaar uit. Kyeremeh etaleerde wel enkele keren zijn snelheid, maar de Oudenaardse verdediging stond pal. Het was voor KSVO heel moeilijk om voet aan de grond te krijgen op het middenveld. Pas rond het kwartier stak het voor het eerst de neus aan het venster. Marathonman Van Wambeke kneep naar binnen, zijn schot ging over. Aan de overkant had Verbrugge sterk vuistenwerk nodig op een gevaarlijke hoekschop van Vandenbroucke. Net voor het halfuur viel de openingstreffer. Stiers werd door het hartje van de Oudenaardse verdediging op weg gestuurd naar Verbrugge en faalde niet, oog in oog met onze doelman (0-1). KSVO moest nu reageren en stak toch een tandje bij. De scherpte en frisheid ontbraken echter duidelijk en ook het hobbelige veld was geen bondgenoot. Van Meenen geraakte toch voorbij zijn man en haalde uit een scherpe hoek de trekker over. Bossut tipte de bal in hoekschop. Op slag van rust trapte Demets nog in het zijnet. Rusten werd gedaan met een 0-1 tussenstand na een magere vertoning.

Handvol gemiste kansen breekt KSVO zuur op

Slechter dan eerste helft kon niet voor KSVO, dus met volle moed op naar hopelijk een betere 2de helft. Mézine verving de niet 100% fitte Van Meenen en KSVO stak meteen en tandje bij. Toch was het Kyeremeh die met een geweldige solo voor het eerste gevaar zorgde. Verbrugge keepte echter alert en verhinderde een dubbele achterstand. Cnudde en de nu een rij lager spelende De Buysscher begonnen nu wel hun draai te vinden. Casper vond met een voorzet Demets, maar diens schot strandde in het Harelbeekse benenbos. Na een identieke fase zag Van Wambeke zijn poging nog net afgeblokt worden. KSVO voerde nu de forcing en Harelbeke moest achteruit. Na een vlotte combinatie tussen Cnudde en Mézine, zag Van Herreweghe zijn poging net naast gaan en Mézine kopte even later uit een kansrijke positie ver naast. Na dit sterk Oudernaardse kwartier ging de storm weer wat liggen. Met Vandenborre bracht trainer Leleu nog meer offensieve kracht in de ploeg. Hij verving Van Wambeke, die toch enkele keren heel hard werd aangepakt en hinkend het terrein moest verlaten.
Het bleef moeilijk om een barstje te vinden in de paarse muur en het was opletten voor de counters met de kwikzilveren Kyeremeh, ongetwijfeld de man van de match, in de hoofdrol. Gillian Verbrugge kende desondanks, een bijzonder rustige 2de helft, maar zag zijn ploeg aan de overkant de kansen verknoeien. Na een voorzet van Robbe De Waele, kreeg Mézine de bal, hij draaide zich vrij, maar zijn schot ging over. Even later kopte hij een assist van Vandenborre via een bezoekend hoofd in hoekschop. Het klokje tikte echter genadeloos in het voordeel van de bezoekers en Robbe De Waele probeerde het uit de 2de lijn. Bossut ging goed plat en pikte nog enkele broodnodige seconden mee. In the dying seconds kreeg KSVO nog een reus van een kans op de gelijkmaker. Mézine kreeg de bal plots in kansrijke positie voor de voeten, maar was hij alweer te verrast? Hij rateerde immers volledig zijn schot en het werd slechts een oprapertje voor Bossut. Enkele seconden later kreeg KSVO het nekschot na een counter, afgewerkt door Noppe (0-2).

Tijd om batterijen op te laden

Het werd dus geen happy ending van een uitstekend 2024 en ook geen 30 punten na de heenronde. Stefan Leleu was na de match dan ook eerlijk in zijn analyse en zei dat in tegenstelling tot enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen op Sparta Petegem, KSVO nu de hand in eigen boezem moest steken. Bij sommige van onze jonge spelers is het bobijntje af en wacht de examenperiode. De 3 weken rust zijn meer dan welkom en ideaal om kleine letsels te laten helen. De competitie wordt hernomen op zondag 7 januari met een uitmatch bij Jong Cercle.
Racing Harelbeke bezorgde zijn afscheidnemend trainer Bruno Derveaux alvast een mooi nieuwjaarsgeschenk. Hij wordt vanaf januari technisch directeur bij de ambitieuze Ratjes.

Wedstrijdinfo:

KSVO: Verbrugge, Van Herreweghe, Spileers (83’ D’Hondt), Jourquin, Mestdagh, De Waele Robbe, Van Wambeke (72’ Vandenborre), Cnudde Demets Van Meenen (46’ Mézine) en De Buysscher

KRC Harelbeke: Bossut, Van Damme, De Smet, Coopman, Van Mol, Dewaele Lukas, Samyn, Stiers (62’ Santens), Vandenbroucke, Ben Omar (73’ Noppe) en Kyeremeh

Doelpunten:

26’ 0-1 Stiers
93’ 0-2 Noppe

Gele kaarten:

De Buysser (KSVO), Vandenbroucke (KRCH) en Santens (KRCH)

Wedstrijdleiding: Ref.: Platteau Jeroen; AR1: Boeckx Senne; AR2: Van Roy Jan